A Mallorca, cada 20 i 21 d’octubre se celebra la festa de Les Verges, una tradició que combina història, música i els típics bunyols. Antigament, els joves cantaven serenates i regalaven flors 🌹, mentre les dones oferien els dolços com a mostra d’agraïment.

Avui, aquesta tradició segueix viva en molts pobles i famílies. A La Salle Pont d’Inca, des d’Acció Social, celebrem Les Verges amb un sentit solidari i comunitari, recordant que compartir i estar junts és el que manté vives les nostres arrels.

A Mallorca tenim les primeres referències als bunyols al segle XVI. Tradicionalment es menjaven per Les Verges, per Tots Sants i durant la Quaresma. Sovint a la patata se li afegia moniato, per així aconseguir fer-los dolços estalviant el sucre. 

Per si voleu provar de fer bunyols a ca vostra, aquí us deixam una recepta

RECEPTA DELS BUNYOLS (Per 55 bunyols aproximadament)
INGREDIENTS
1/4 kilogram de patata pelada 
1/4 kilogram de moniato pelat
13 grams de llevat de pa
200 grams de sucre
125 grams de saïm
3 ous
500 grams de farina de força
Oli de girasol per fregir
ELABORACIÓ
Bullir la patata i el moniato.
Retirar l’aigua. (Reservar-ne una mica)
Fondre el llevat amb l’aigua reservada.
Passar la patata i el moniato per la la batedora elèctrica.
Incorpora el llevat fos, el sucre i el saïm. 
Rompre els ous,  afegir-los i remenar.
Finalment, posar la farina i mesclar-ho tot.
Deixar tovar i després fer els bunyols i fregir.